Scania bouwt testbaan voor elektrische en autonome trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania bouwt testbaan voor elektrische en autonome trucks

In thuisbasis Södertälje bouwt Scania een nieuwe testbaan bedoeld voor elektrische en autonome trucks. Met de nieuwe baan is een investering van bijna 100 miljoen euro gemoeid.

“Het is onze ambitie om een leider te zijn in de elektrificatie van zware voertuigen en om mettertijd ook onze positie in autonome voertuigen te versterken. Het zal grote investeringen vergen om in de voorhoede te blijven. We evalueren en onderzoeken de mogelijkheid om een testbaan te bouwen die is aangepast voor toekomstige voertuigen, om te voldoen aan de vraag naar autonomie en elektrificatie die we zien aankomen”, zegt Anders Williamsson, hoofd Industrial Operations bij Scania.

Scania heeft onlangs een nieuwe gieterij voltooid en de werkzaamheden met een nieuw gebouw voor batterijassemblage zijn aan de gang, beide gevestigd in Södertälje. Nu plant Scania opnieuw een investering van ongeveer 100 miljoen euro, en dit keer gaat het om een nieuwe testbaan, evenals een uitbreiding van bestaande faciliteiten.

“We blijven lokaal investeren in Södertälje, om dicht bij de hele keten te zitten met productie, ontwikkeling en testen. Het is van vitaal belang voor Scania, maar ook belangrijk voor de cluster van voertuigen in de grotere regio Stockholm en voor het vermogen van Zweden om het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van duurzame transportoplossingen”, aldus Williamsson.

Als Scania’s aanvraag bij de districtsraad (Länsstyrelsen) wordt goedgekeurd, is het de bedoeling dat de werkzaamheden in de loop van 2022 van start gaan en naar verwachting tot ten minste 2026 zullen duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer