Scania elektrificeert ook de bouwvoertuigen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania elektrificeert ook de bouwvoertuigen

Scania Nederland toont op de TKD – van 8 tot en met 10 juni a.s. – op stand 16 een gebalanceerd programma voertuigen voor het constructie- en zwaartransport segment. Trucks die uitstekend mee kunnen in de zware omstandigheden die men daar aantreft. Veel aandacht deze keer ook voor de elektrische oplossingen in de vorm van batterij-elektrische (BEV) en hybride-elektrische ((P)HEV) trucks naast de voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor. Naast uitstekende terreineigenschappen en een uitgekiende chassis-layout voor de carrosseriebouwers bieden alle trucks met name een uitstekend operationeel rendement.

De Scania XT, een model dat voor alle cabineversies en alle motoren gekozen kan worden, is gemaakt voor de zwaarste klussen. De basis van de Scania XT is een uiterst robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Het geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk dat zowel kracht als robuustheid uitstraalt. Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het interieur als het exterieur die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

EV emissieloos

Steeds vaker worden in aanbestedingen eisen opgenomen omtrent de uitstoot van CO2 bij een bouwplaats of een project. Deze eisen kunnen oplopen tot een volstrekt emissieloze inzet van (logistiek) materieel op de bouwplaats. Daarnaast starten in 2025 in veel binnensteden de milieuzones in het kader van Zero-Emissie-Stadslogistiek. Vaak betekent dit dat men de bouwlocatie alleen met elektrische vrachtwagens kan bereiken.

Scania heeft een volledig programma elektrische voertuigen. De chassis zijn modulair opgebouwd zodat een grote flexibiliteit mogelijk is. Een e-PTO kan worden gebruikt om emissieloos extra apparatuur aan te drijven. Daarnaast zijn veel carrosseriebouwers inmiddels door Scania getraind in het werken met een Scania e-truck.

Op de TKD presenteert Scania de volgende voertuigen:

Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek geleverd kunnen worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer