Scania gaat weekje eerder op vakantie vanwege chipstekort • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania gaat weekje eerder op vakantie vanwege chipstekort

Scania legt de productie van vrachtwagens stil vanwege een tekort aan computerchips. In Zwolle en Meppel staat de band stil en kunnen werknemers een weekje eerder dan gepland op vakantie.

Dat melden diverse media en Scania bevestigt dat het momenteel geen trucks meer produceert. Ook niet in Frankrijk of Zweden. “Het hele logistieke proces is op elkaar afgestemd, dus nergens kan nu geproduceerd worden”, zegt woordvoerster Nicolien Vrielink in de Stentor.

Scania was toch al van plan om de productie stil te leggen, maar dan vanwege de geplande zomervakantie van vier weken. “De bedrijfsvakantie van vier weken zou binnenkort beginnen. Vanwege het chiptekort hebben we ons personeel gevraagd om een week eerder met vakantie te gaan. Als tegemoetkoming geven we ze een week extra vakantie, omdat het nogal kort dag was om de vakantie te verplaatsen. Die extra vakantie hebben ze deze week”, aldus Vrielink. Terwijl de werknemers vakantie vieren, kan de voorraad chips weer op peil worden gebracht. “Dus we hopen dat we de voorraad weer op orde hebben als we na de vakantie, op 9 augustus, weer gaan beginnen.”

Bron: De Stentor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer