Ga naar hoofdinhoud

Scania hernoemt S-serie slaapcabines

Scania hernoemt haar vrachtwagens in de premiumklasse, de S-serie. In plaats van de letter S gevolgd door het aantal pk’s, wordt de nieuwe handelsnaam het aantal pk’s gevolgd door een S, zoals 450 S of 730 S. De nieuwe naamgeving is alleen van toepassing op de S-serie slaapcabines; met een vlakke vloer. De achterliggende reden voor deze wijziging is een overeenkomst met Daimler AG, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz.

Scania’s huidige manier om trucks te benoemen aan de hand van de cabine-serie, gevolgd door het motorvermogen, werd in 2004 gelanceerd met de introductie van de PGR-serie. Het nieuwe type handelsnaam voor de S-series, voorafgegaan door het aantal pk’s, wordt geïntroduceerd op vrachtwagens van de S-series die vanaf nu besteld worden en heeft geen invloed op andere trucks.

“Deze aanpassing voldoet aan een overeenkomst die we gesloten hebben met Daimler, aldus Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. We willen onze eigen merken graag beschermen en begrijpen waarom Daimler, gezien haar lange geschiedenis met de S-klasse personenauto’s, een probleem had met de handelsnaam van de S-series.”

Eén reactie op “Scania hernoemt S-serie slaapcabines

  • Didier

    Flauwekul, personen auto s zijn anders als vrachtwagens,…
    Maar ja waarom is Scania zo lief voor Mercedes?
    Wacht het grote nieuws maar af tegen eind 2020,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer