Scania wil elektrische trucks op de markt brengen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania wil elektrische trucks op de markt brengen

Foodgroothandel Asko is al lang partner van Scania op weg naar emissieloos transport. Scania gaat de komende drie jaar 75 volledig elektrische trucks leveren en maakt later dit jaar plannen voor marktintroductie van elektrische trucks bekend.

Eerder dit jaar is Asko gestart met vier elektrische Scania-trucks op waterstof en in februari heeft Asko twee elektrische Scania distributietrucks op batterijen aan het wagenpark toegevoegd. Asko heeft nu – binnen de driejarige raamovereenkomst met Scania voor 2020-2022 – de intentie uitgesproken om tot 75 elektrische accutrucks te bestellen.

“Ons doel is om in 2026 een emissievrij wagenpark te hebben. De batterij-elektrische trucks van Scania zijn een belangrijke stap in de richting van fossielvrij transport voor Asko”, zegt Torbjørn Johannson, voorzitter van de Raad van Bestuur van Asko.

“Het is mooi dat vooruitstrevende bedrijven nu concrete stappen zetten om af te stappen van voertuigen met fossiele brandstoffen”, zegt Scania’s President en CEO Henrik Henriksson. “Asko heeft het soort engagement dat nodig is om de doelstelling van het Akkoord van Parijs te bereiken om de opwarming van de aarde te beperken tot, bij voorkeur, 1,5°C.”

Scania heeft onlangs haar goedgekeurde Science Based Targets gepresenteerd, die niet alleen een drastische vermindering van haar eigen CO2-uitstoot omvatten, maar ook haar duidelijke gekwantificeerde doelstelling om de uitstoot bij haar klanten te verminderen. “De Asko-overeenkomst is een tastbaar voorbeeld van hoe we met klanten werken aan de overgang naar duurzame transportoplossingen,” zegt Henriksson. De officiële lanceerplannen van Scania voor haar volledig elektrische trucks zullen later in 2020 worden gepresenteerd.

In de komende jaren wordt verwacht dat de accutechnologie verder zal worden verbeterd met mogelijkheden voor een grotere actieradius zonder dat het gewicht van de accu’s toeneemt. De productie van batterij-elektrische trucks is een aanvulling op die van batterij-elektrische bussen en hybride elektrische trucks en bussen die al in productie zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer