Scania wil in 2023 240 trucks per dag maken in Zwolle • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania wil in 2023 240 trucks per dag maken in Zwolle

Scania Production Zwolle gaat de productiecapaciteit verhogen naar maximaal 240 vrachtwagens per dag. Om dit te realiseren dienen er forse investeringen in de fabriek gedaan te worden. Het doel is om na de zomer van 2023 technisch klaar te zijn voor deze verhoging.

Door deze verhoging neemt de maximale productiecapaciteit toe met maar liefst 14 procent. Deze uitbreiding is nodig om in te kunnen spelen op de verwachte groeiende vraag vanuit de markt. De keuze voor Zwolle is andermaal een bevestiging dat de Nederlandse Scaniafabriek binnen het mondiale productiesysteem een belangrijke plaats inneemt. Scania Production Zwolle is nu al de grootste Scaniafabriek ter wereld.

Johan Uhlin, Managing Director Scania Production Zwolle: “Wij zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze productiecapaciteit en het vertrouwen dat Scania Group hiermee uitspreekt in alle Zwolse medewerkers. Dit is een investering in de toekomst van onze fabriek en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht.”

De investering vindt plaats binnen de huidige productielocatie. Uiteraard gaat de capaciteitsuitbreiding op termijn ook een positief effect hebben op de regionale werkgelegenheid. Exacte aantallen zijn nu nog niet bekend.

Eén reactie op “Scania wil in 2023 240 trucks per dag maken in Zwolle

  • LG

    Dit is voor nu een positief bericht,… maar SCANIA gaat met 25.000 euro in zijn nieuwe prijs omhoog,..20% , dit gaat afschrikkend werken bij transporteurs om in nieuwe wagens te investeren, tevens zit men in een transitie periode,… Dus de verwachting is d, dat de 2e hands jonge vrachtauto markt eerder gaat stijgen in verkoop, dan nieuw koop,… zo ook loopt SCANIA achter in het proces van Waterstoftrucks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer