VIDEO – Scania test ‘realtime driving emissions’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Scania test ‘realtime driving emissions’

Over emissie van voertuigen wordt tegenwoordig nogal veel gemeld. Bij personenauto’s is het testen van emissies buiten het lab nog geen gemeengoed, truckfabrikant Scania laat zien dat het zelf aan ‘realtime driving emission’ testen doet, met een mobiel laboratorium in de trailer.

scania_emissionAchter de P360 trekker in deze video hangt een trailer die tjokvol meetapparatuur zit. Het is een van de drie lab-trailers die Scania heeft om te meten of de motoren echt voldoen aan de Euro 6 emissie-eisen, die gemeten moeten worden in praktijk-omstandigheden.

Sven Andersson, emissietester bij Scania: “Met deze labs kunnen we de emissies testen van ongeveer 50 trucks op jaarbasis. In de meeste gevallen gaat het om trekkers, waar we de trailers achter kunnen hangen. Maar de labs zijn ook bruikbaar voor bakwagens en zelfs voor bussen.” De trailers worden bij inzet van trekkers voorzien van ballast voor een zo reëel mogelijke praktijksituatie. Ook de route die een Scania truck in de praktijk rijdt wordt zoveel mogelijk nagebootst.  “Met de labs testen we minimaal één keer per maand trucks van klanten, om te zien of ze ook na langer gebruik nog voldoen aan de emissie-eisen. Ook gebruiken we de labs voor ontwikkeling van nieuwe producten. We testen ook trucks in onze eigen transportactivititeiten.“

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer