Ga naar hoofdinhoud

Wezenberg start met Fleet Consultancy

De Wezenberg Groep heeft haar hele wagenpark over laten zetten op Euro 6 Scania’s. De ervaring leert dat, naast het nieuwste materiaal en het juiste onderhoud, het gedrag van de chauffeur het grootste verschil maakt bij het verder terugdringen van het brandstofverbruik. Door te starten met ‘Fleet Consultancy by Scania’ hoopt Wezenberg een nog grotere besparing te realiseren op het gebied van CO2-uitstoot.
De Wezenberg Groep neemt na de vervanging van al het materieel naar Scania Euro 6 de volgende stap in de verdere verlaging van de CO2-uitstoot; 150 chauffeurs gaan het Fleet Consultancy by Scania progNa de zomer start de eerste groep van in totaal 150 chauffeurs met de Scania Driver Training. Dit is stap 1 in het traject. De training is gecertificeerd voor de praktijkuren voor code 95 en alle chauffeurs kunnen hiermee de verplichte 35 uur nascholing behalen.
Daarna komt stap 2, dat als doel heeft een blijvende gedragsverandering van chauffeurs en management te bewerkstelligen en een permanente reductie van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te realiseren. Door gebruik te maken van het bestaande Carrierweb FMS-systeem van de klant geeft Fleet Consultancy de chauffeur dagelijks feedback met behulp van het zogeheten ‘Driver Coaching Portal’ en de ‘Game’. Hiermee heeft de chauffeur inzicht in de belangrijke parameters die het brandstofverbruik beïnvloeden, kan er worden bekeken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd en zorgt het spelelement van de game voor een leuke online uitdaging tussen chauffeurs onderling.
Scania merkt overigens op dat Fleet Consultancy ook prima toepasbaar is bij transporteurs met gemengde wagenparken.
Wezenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer