Ga naar hoofdinhoud

Schavuiten Schavemaker vrijgelaten

De vijf mannen die dinsdagochtend zijn opgepakt voor betrokkenheid bij geweld tegen stakende Poolse vrachtwagenchauffeurs in Breda zijn woensdag vrijgelaten. Ze blijven nog wel in beeld als verdachten, meldt de politie.

Schavemaker TransportHet gaat om vier Limburgers van tussen de 22 en 31 jaar die zouden zijn ingehuurd door het bedrijf Schavemaker Transport om een einde aan de staking die al een paar dagen duurde te maken. Ze zouden zeker één chauffeur in elkaar hebben geslagen en met stokken ruiten van trucks hebben vernield. Na de aanhouding van de vier werd de directeur van het bedrijf, een 40-jarige man uit Assendelft in Noord-Holland, opgepakt voor het uitlokken van geweld. Ook hij is woensdag vrijgekomen.

De in elkaar geslagen chauffeur moest per ambulance worden afgevoerd naar een ziekenhuis. De 32-jarige man had onder meer glassplinters in zijn hoofd en kneuzingen over zijn hele lichaam. Naast het slachtoffer deden nog negen andere Poolse chauffeurs aangifte.

Het Poolse deel van Schavemaker Transport is sinds vrijdag in staking voor een beter loon. Ook in Spanje, Frankrijk en Polen wordt gestaakt. FNV Bondgenoten wil ervoor zorgen dat de negen chauffeurs vervoer krijgen naar Polen, zodat ze zich daar kunnen aansluiten bij hun stakende collega’s. Daartoe overlegt de vakbond met de Poolse ambassade.

Bron: Novum

Foto: Schavemaker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer