Stereobellende trucker vervoert harddrugs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Stereobellende trucker vervoert harddrugs

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdagmorgen twee Grieken, in de leeftijd van 23 en 46 jaar op de A1 ter hoogte van Twello aangehouden. Bij controle bleek dat zij verdovende middelen vervoerden met hun vrachtwagencombinatie. Zij zijn in verzekering gesteld.

Truck met harddrugs aangehoudenDe vrachtwagencombinatie is inbeslaggenomen en zal nader worden onderzocht. De bestuurder van de vrachtauto viel op omdat hij twee mobiele telefoons in zijn hand had.
In het voorbijrijden met hun onopvallende videoauto zagen de medewerkers van de Verkeerspolitie, unit Wolfheze, dat de bestuurder van de Griekse vrachtauto twee mobiele telefoons vasthield. Tijdens het gesprek met de 46-jarige chauffeur kwam er een sterke wietlucht uit de cabine. Deze lucht kwam van een zakje met 9 gram wiet dat door de chauffeur desgevraagd werd overhandigd.

Bij nader onderzoek in de cabine kwamen nog eens 12 mobiele telefoons aan het licht. Met behulp van een drugshond van de Douane werd 550 gram cocaïne aangetroffen. De cocaïne was goed verpakt in plastic met daarom heen koffie om de lucht te maskeren. De speurhond wees nog enkele palletbakken aan met daarin ook de nodige wiet. In de vrachtwagen zijn ook een 20-tal jassen aangetroffen vermoedelijk voorzien van valse merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer