Straks met 30 km/h door Amsterdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Straks met 30 km/h door Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft het voornemen opgevat om de snelheid in de binnenstad te beperken tot 30 km/h. De snelheidslimiet zou gaan gelden voor auto’s, trams, maar ook voor vrachtwagens. Dat meldt de Telegraaf.

stadsdistributieWethouder Hans Gerson van Verkeerszaken heeft de plannen afgelopen weekend bekend gemaakt. Hij zei dat er eind dit jaar een rapport komt over de haalbaarheid van het plan.

Volgens Gersons woordvoerder gaat om de binnenring van de stad. Dat is het gebied dat wordt omgeven door de Marnixstraat, de Weteringschans en de Sarphatistraat. Ruwweg is dat de hele binnenstad. “We bekijken of een verlaging van de snelheid naar 30 kilometer voor de hele stad, voor de hele binnenring zou helpen”, laat Gerson weten in De Telegraaf. “Voor de doorstroming en voor de veiligheid.”

De aanleiding voor de snelheidslimiet zijn ongelukken op het Marnixplein. Afgelopen week vond er opnieuw een ongeluk plaats op het verkeersplein. In de zomer overleed een 12-jarige jongen nadat een vrachtwagenchauffeur een te ruime bocht op het plein nam.

Overigens is het gezien de congestie in de binnenstad van Amsterdam maar de vraag of er überhaupt door vrachtwagens al veel harder dan 30 km/h wordt gereden. De reden van de ongevallen die wordt genoemd leidt meteen tot reacties. Op de site van de Telegraaf schrijft ene Rob uit Zoetermeer: “Wat heeft een te ruime bocht nemen nu met de maximum snelheid van 50km te maken? Ik heb nog nooit een vrachtwagen met 50km/u een bocht zien maken!”

Bron: de Telegraaf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer