fbpx Ga naar hoofdinhoud

‘Tachofraude bij Nederlandse trucks neemt af’

De manipulatie van de digitale tachograaf in Nederlandse vrachtwagens neemt af. Dat wijzen resultaten van gerichte en selectieve controles van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) samen met politiediensten en de RDW uit. Volgens ILT heeft de gerichte aanpak van manipulatie van de digitale tachograaf in Nederland dus effect.

DigitachFraude1De ILT heeft afgelopen jaar inspecties gedaan bij een groot aantal bedrijven waarvan chauffeurs op overtredingen zijn betrapt. Daarbij werden in bijna de helft van de gevallen meerdere overtredingen vastgesteld.

Nadat manipulatie van de digitale tachograaf in binnen- en buitenland toe bleek te nemen, heeft de ILT een gerichte aanpak uitgewerkt om deze manipulatie aan te pakken en de pakkans te vergroten. Dat gebeurt met nieuwe technieken, zoals het uitlezen van het motormanagementsysteem, vergelijking van tachograafgegevens met GPS en loonadministratiegegevens, door combinatie van bedrijfs- en transportcontroles en door intensieve samenwerking met andere diensten.

Vrijwel wekelijks worden in nauwe samenwerking met het KLPD, regionale politie en RDW risicogerichte transportinspecties gedaan. Dat leidt tot beter inzicht in de aard en de omvang van de manipulatie. Vorig jaar werden in dertig procent van gerichte controles bij internationaal koelvervoer overtredingen vastgesteld. Dezelfde percentages zijn nu ook bij andere internationaal gerichte deelmarkten zoals luchtvracht- en containervervoer waargenomen.

Het aantal aangetroffen overtredingen lag tot op heden dit jaar bij Nederlandse vrachtauto’s lager dan bij buitenlandse wagens. Bij de Nederlanders werd in een op de vijf gevallen een overtreding vastgesteld, waar dat bij de buitenlanders ruim een op de drie was. De overtredingen komen niet alleen bij het beroepsgoederenvervoer maar ook bij eigen vervoerders voor.

In de eerste helft van dit jaar werd bij buitenlandse chauffeurs (die meteen moeten afrekenen) voor 280.000 euro aan boetes geïnd. Sinds mei 2012 zijn de boetebedragen voor manipulatie van de tachograaf fors opgeschroefd.

 Naar aanleiding van overtredingen die bij wegcontroles waren vastgesteld heeft de ILT afgelopen half jaar 126 bedrijven geïnspecteerd. 76 van dergelijke bedrijfsonderzoeken zijn afgerond, daarbij werden in de helft van de gevallen overtredingen vastgesteld; bij dertig bedrijven ging het om zware overtredingen, zoals niet voldoen aan de bewaar- en downloadplicht, een overtreding die de ondernemer 4400 euro per dag per chauffeur kost. Een bedrijfsinspectie kan zo leiden tot boetebedragen boven de 100.000 euro.

 Naar aanleiding van aanwijzingen uit bedrijfsinspecties en wegcontroles heeft vervolgens de RDW een aantal erkende werkplaatsen die tachografen inbouwen en ijken onderzocht. Tot nu toe is in 2012 in vijf gevallen de erkenning voor het inbouwen geschorst. Ook hebben diverse werkplaatsen een officiële waarschuwing gekregen voor het niet correct uitvoeren van de juiste procedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer