Ga naar hoofdinhoud

Talen bouwt speciale trailer voor NAM

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft onlangs een speciale accommodatiewagen in gebruik genomen. De oplegger is ontworpen en gebouwd door Talen Carrosseriebouw in Meppel. Met deze commandowagen is de NAM flexibel om snel op verschillende mobiele en/of tijdelijke boorlocaties de aansturing te verzorgen.

Talen NAM trailerDe accommodatiewagen is volgens Berend Veijer, directeur van Talen Carrosseriebouw, geschikt voor vele doeleinden.”Aan de binnenzijde van de oplegger is bijvoorbeeld niet te zien dat het om een oplegger gaat. Zo is er onder meer kantoor-, was- en kleedruimte, een toilet, kantine en een werkplaats. Alle ruimten zijn voorzien van klimaatcontrole en een centraal afzuigsysteem zodat aan de huidige Arbo-eisen is voldaan.”

Talen NAM 2Dit soort opleggers kunnen volgens Veijer worden gebruikt als hospitality trailer, mobiele medische truck, presentatie-unit op beurzen, mediawagen, luxe bouwunit, trainingscentrum of als mobiele sportfaciliteit. Veijer: “Het is een accommodatievoertuig dat van alle gemakken is voorzien en op Talen NAM 3willekeurige locaties te gebruiken is. We bouwen altijd op wens van de klant, dus op maat. Hoe complexer het project, hoe groter de uitdaging om iets geweldigs te maken. Samen met de klanten nadenken over de eisen en de mogelijkheden en vervolgens samen het traject invullen. We kunnen van alles in de oplegger plaatsen; van keukens tot bedden en van beamers tot simulators. Denk bijvoorbeeld aan een wielerploeg die drie weken meedoet aan een ronde. Wij kunnen een professionele keuken inbouwen, zodat een eigen kok de maaltijden kan verzorgen. De mogelijkheden zijn legio.”

Aan praktisch alles is gedacht in de accommodatiewagen. De verschillende ruimtes zijn bereikbaar via een uitschuifbaar bordes met een opklapbare trap. Veijer: “De vloer is geheel van aluminium en volledig vloeistofdicht. Elke ruimte is voorzien van een dakluik en onder de vloer staan de meterkast, waterpomp, boiler en de verwarming voor de watertanks. Ook zijn Talen NAM 4daar nog twee grote opbergvakken gemaakt. De kwaliteit en de prijs-prestatieverhouding is bijzonder gunstig. Het is dus een goede investering.”

Talen Carrosseriebouw is lid van Ducarbo. Ducarbo is een samenwerkingsverband tussen acht carrosseriebouwers verspreid door heel Nederland. Zo wordt door geheel Nederland een efficiënte service gewaarborgd. Veijer: `We zijn met ons bedrijf volop in ontwikkeling. Niet alleen met deze accommodatiewagen, maar ook bijvoorbeeld met een nieuwe mobiele tribune. Dit is tribune voor ruim 200 personen, eenvoudig uitklapbaar, overdekt, geeft een professionele uitstraling en biedt vele reclamemogelijkheden.”

Eén reactie op “Talen bouwt speciale trailer voor NAM

  • Geachte ;

    Zo een trap om in een oplegger te kunnen gaan die zo een hoogte van 1,45 meter boven de grond zou uit komen , wat zijn hiervan de zo klein mogelijke inbouw maten hier van ?
    Deze dus in de breedte uit te schuiven om er vervolgens in de lengte de trap er uit te schuiven , te kantelen om er dan zo op een hoogte van 1,45 meter in een oplegger te kunnen stappen .
    De uit schuif breedte zou wel tot 80 cm breedte mogen zijn .
    Wat zijn van dit soort uitschuivende trap dan mogelijk de inbouw afmetingen van zo een inklapbare trap ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer