Ga naar hoofdinhoud

Tanktransportversie Renault Trucks T

Speciaal voor bedrijven in het tanktransport heeft Renault Trucks een Tanker versie van de T gebouwd. Deze T Tanker werd gebouwd om te beantwoorden aan de twee prioriteiten van deze sectoren: nuttig laadvermogen en beveiliging.

renault_trucks_t_tanker_1renault-trucks-t-tanker_875-447_beHet transport van gevaarlijke materialen of bederfbare goederen moet voldoen aan specifieke eisen. Om in te spelen op de behoeften van deze klanten presenteert Renault Trucks een tankerversie van zijn Renault Trucks T, de Internationale Truck of the Year 2015. Die werd speciaal gebouwd met het oog op een lager gewicht en hoger veiligheidsniveau, zowel voor de lading als voor de chauffeur.

Om het leeggewicht van het voertuig tot het minimum te beperken en zo het laadvermogen te verhogen, werd de Renault Trucks T Tanker standaard voorzien van velgen, luchtreservoirs en brandstoftanks in aluminium alsook een lichtere koppelingsschotel. Bovendien werden bepaalde overbodige onderdelen zoals de deurextensies geschrapt. Zo steeg het nuttig laadvermogen van het model met slaapcabine met maar liefst 270 kilogram in vergelijking met een standaard T.

Aan de rechterzijde bevindt zich een langsligger waarop specifieke uitrusting voor de betreffende sectoren kan worden gemonteerd. Om de veiligheid van bestuurder en lading naar een hoger niveau te tillen, kreeg de T Tanker een nieuwe bandenspanningscontrole (Tyre Pressure Monitoring System, TPMS). Daarmee kan de bestuurder vanuit zijn cabine de spanning van de verschillende banden controleren om het risico op een te lage spanning uit te sluiten en een eventuele klapband te vermijden. Dit systeem optimaliseert tevens het dieselverbruik en de levensduur van de banden. De banden die voor de T Tanker werden gebruikt, zijn de meest performante banden op de markt wat betreft de remweg. De Renault Trucks T Tanker wordt tevens standaard geleverd met het Protect-pack, dat de automatische snelheidsregelaar met afstandsbewaring omvat, evenals een bochtverlichting, automatische ontsteking van de lichten, koplampen met xenontechnologie en koplampsproeiers en de reeds vermelde bandenspanningscontrole.

Tot slot kreeg de T Tanker een ADR-certificaat voor het transport van alle types van gevaarlijke stoffen en is hij uitgerust met een beschermbumper op de uitlaatlijn, een batterij-uitschakeling en een oranje zaklamp in de cabine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer