Ga naar hoofdinhoud

Cummins presenteert Accelera brandstofcelmotor

Accelera is een  nieuw merk van Cummins waarmee het haar waterstoftechnologie in de markt zet. Op de Hannover Messe van deze week laat Cummins de wereld kennismaken met Accelera. Belangrijk daarbij is de FCE150 brandstofcelmotor.

“De Hannover Messe is Accelera’s eerste grote Europese beurs als het nul-emissiemerk van Cummins sinds onze lancering op 8 maart van dit jaar”, aldus Alison Trueblood, General Manager – Hydrogen and Fuel Cell Technologies bij Accelera. “Ons team is er trots op een gevarieerde portefeuille van zero-emissie technologieën en oplossingen aan te bieden, ondersteund door het wereldwijde ondersteuningsnetwerk van Cummins en een eeuw van bewezen klantenervaring. Samen bevinden we ons in een nieuw tijdperk van duurzaamheid en werken we aan een schone toekomst voor industrieën die eerder als moeilijker te decarboniseren werden beschouwd.”

De stand van Accelera is te vinden in hal 13, stand D59. Te zien zal zijn de vierde generatie brandstofcelmotor van het bedrijfssegment, de FCE150. Met zijn verbeterde vermogensdichtheid, efficiëntie en duurzaamheid werkt de motor zonder uitstoot van broeikasgassen of luchtcriteria. Hij is modulair van aard en stapelbaar om een oplossing van 300 kW te genereren en wordt onder meer gebruikt voor zware en middelzware vrachtwagens, bussen, spoorwegen, off-highway-apparatuur en schepen.

“We zijn verheugd over de gestage invoering van waterstoftechnologieën en -oplossingen in Europese landen, waardoor het een toonaangevende regio is in de groei van de wereldwijde waterstofeconomie,” zegt Piet Berens, Managing Director voor Electrolyzers – EMEA, bij Accelera. “Waterstofinfrastructuur is de sleutel tot het bereiken van net-nul doelstellingen en we blijven onze waterstofproducten en -oplossingen wereldwijd opschalen om de verschuiving van onze klanten naar een zero-emissie toekomst te ondersteunen.”

De showcase van Accelera op de Hannover Messe weerspiegelt de groeiende aanwezigheid in Europa, waaronder het onlangs geopende Hydrogen Fuel Cell Systems Production Center in Herten, Duitsland, en de nieuwe gigawatt-schaalbare elektrolyzerfabriek in Castilla-La Mancha, Spanje, die eind dit jaar wordt geopend.

Accelera heeft een lange geschiedenis van geavanceerde technologie en technische mogelijkheden en innoveert in een brede portefeuille van marktleidende hernieuwbare waterstoftechnologieën. Het bedrijf was betrokken bij veel van ’s werelds eerste waterstofprojecten, waaronder de aandrijving van de grootste PEM-elektrolyse-installatie ter wereld met een vermogen van 20 MW in Bécancour, Canada; ’s werelds eerste demonstratie-installatie op megawattschaal voor de opslag van windenergie in het aardgasnet in Windgas Falkenhagen, Duitsland; ’s werelds eerste 100% door waterstof aangedreven passagierstreinvloot in Nedersaksen, Duitsland; en ’s werelds eerste waterstoftankstation voor schepen, auto’s, vrachtwagens en industriële klanten in Antwerpen, België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer