Duitse politie rijdt DAF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitse politie rijdt DAF

De duikeenheid van de afdeling bijzondere inzet van de politie in de Duitse deelstaat Sachsen heeft sinds kort de beschikking over twee speciaal ingerichte en opgebouwde DAF’s CF. In samenwerking met carrosseriebouwer Henking werden de DAF’s op maat gemaakt.

Hulpverleningsvoertuigen van de Duitse ‘Bereitschaftspolizei’, wat in Nederland valt onder de ME, worden vaak ingezet bij bijzondere gebeurtenissen of incidenten. Het zijn dan ook vaak bijzondere voertuigen.

Dit geldt ook voor de twee noodvoertuigen die onlangs aan de Saksische politie zijn geleverd voor het interne duikteam van de politie. Terwijl een van de twee voertuigen, gebaseerd op de DAF CF 410 FA 4×4, voornamelijk is ontworpen als commandovoertuig en controlecentrum of voor passagiersvervoer en kleedkamer voor duikoperaties, is de binneninrichting van het tweede CF voornamelijk bedoeld voor het vervoer van bewijsobjecten en andere in beslag genomen goederen. Vaak moeten voertuigonderdelen tijdens duiken ter plaatse geborgen worden. Om het gebruiksgemak van beide voertuigen zo breed mogelijk te maken, werden de voor- en zijruiten extra gecoat met beschermfolie tegen breuken. Dankzij deze speciale uitrusting zijn ook voertuigoperaties tijdens demonstraties mogelijk.

“Wij van Henking hebben al diepgaande kennis en een sterke reputatie opgebouwd in de speciale voertuigbouw over de grenzen van Nedersaksen heen”, legt bedrijfsleider Jörg Henking uit. “Omdat we ook al lange tijd op DAF-chassis bouwen, konden we met de twee CF’s een perfecte oplossing bieden voor de behoeften van de politie.”

Henking Nutzfahrzeugservice werkt al vele jaren nauw samen met DAF’s handelspartner Truckport Hamburg Hannover en heeft al vele speciale oplossingen op DAF-chassis kunnen realiseren in het belang van de klant. Dit zijn onder andere uitgebreide aanpassingen aan de cabine – bijvoorbeeld voor het vervoer van lange ladingen.

Eén reactie op “Duitse politie rijdt DAF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer