Elektrische powerunit Scania kan uitkomst zijn voor PTO-toepassingen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Elektrische powerunit Scania kan uitkomst zijn voor PTO-toepassingen

Scania presenteert het concept van een hybride dan wel volledig elektrische powerunit die kan worden toegepast in een breed scala aan transporttoepassingen. Op de vrachtwagen kan de unit worden toegepast als PTO.

“Ons intern ontwikkelde elektrificatieconcept is gebaseerd op onze ervaring met het elektrificeren van vrachtwagens”, zegt Joel Granath, Senior Vice President van Scania. De powerunit bestaat uit diverse componenten die naadloos samenwerken. Ze worden aangestuurd door een gemeenschappelijk managementsysteem. De enkele systeembeheerinterface en de enkele mechanische interface – CAN J1939 en SAE 1 – vereenvoudigen zo de integratie met externe componenten.

De powerunit is er als volledig elektrisch of als hybride systeem. Het hybride systeem heeft een potentiële CO2-emissiereductie van 92 procent en combineert de powerunit met een verbrandingsmotor. Zo kunnen kiepwagens, mobiele kranen of betonmixers of andere pomptoepassingen worden bediend, waar voorheen de verbrandingsmotor stationair veel toeren moest draaien.

Het volledig elektrische systeem maakt een potentiële CO2-emissiereductie tot 98 procent mogelijk als de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen wordt opgewekt. Reachstackers, straddlecarriers, dumptrucks, graafmachines, laders, crashtenders op vliegvelden en push-backtrekkers zijn enkele van de voertuigen en uitrustingen die kunnen profiteren van Scania’s volledig elektrische energiesysteem.

“Bij de ontwikkeling van Scania’s toekomstige hybride en volledig elektrische systemen is de conclusie dat deze in veel verschillende toepassingen zeer nuttig kunnen zijn. De prestaties zijn uitstekend, met een directe reactie en een uitzonderlijk koppel”, legt Granath uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer