Ga naar hoofdinhoud

Tesla Semi rijdt wel 800 km ver

De internationale media duiken allemaal weer op de Tesla Semi na een tweet van Elon Musk. Die meldt dat de Tesla Semi tijdens een proefrit 500 mijl (ruim 800 km) ver heeft gereden.

Iedereen staat alweer te applaudisseren bij dat kilometrage, en ook al omdat de combinatie van de Tesla Semi en de oplegger 81.000 lbs woog (bijna 37 ton). Dat een truckfabrikant proefritten maakt met zijn nieuwe truck mag geen verbazing wekken, zeker niet als Tesla op 1 december a.s. al haar nieuwe Semi aan de eerste klant wil overhandigen.

Maar net als de afgelopen jaren is er nog veel onduidelijk over de Semi. Dat de truck 800 km reed is fijn, maar deed hij dat op één acculading? Dat vermeldt de korte tweet van Musk niet. Er zijn wel meer truckfabrikanten die potentiële klanten met fraaie kilometrages zand in de ogen proberen te strooien. Op de website van Tesla staat overigens dat de Semi wel degelijk 500 mijl op een ‘single charge’ kan rijden.

En ook: een totaalgewicht van 36.741 kg is weliswaar fors, het zegt niet zoveel over de prestaties van de Semi. Want wat is het eigen gewicht van de Semi? Eerder al reed Tesla testritten met de Semi met beladen oplegger. Toen bleek dat het eigen gewicht van de Semi iedereen nog wel eens kan verbazen. In negatieve zin dan. Maar goed, nog twee nachtjes slapen en dan weten we misschien meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer