"Trailer 2009 gaat gewoon door" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Trailer 2009 gaat gewoon door”

De BedrijfsautoRAI gaat niet door, Scania gaat niet naar de Carrosserie Vakdagen, maar Trailer 2009 gaat gewoon door. Dat verklaart SAV, de organisator van Trailer 2009, nu al.

Trailer 2009“De huidige financiële en economische crisis laat zijn sporen na in de transportsector. De hoogconjunctuur die tot in het tweede kwartaal van 2008 heerste bij de leveranciers van rollend materiaal en toebehoren, is in de tweede helft van 2008 omgeslagen. Doordat de vraag naar voertuigen is gekelderd, ontstond er een groot overaanbod op de markt. Enerzijds kwam de productieverlaging te laat om op korte termijn soelaas te bieden, anderzijds lijkt de vraag niet snel terug te keren naar de pieken van begin 2008. In het licht van deze analyse beslisten een aantal pan-Europese spelers recent om hun marketinginspanningen te herzien, wat leidde tot annulatie van hun beursdeelnames en bijgevolg van verschillende beurzen in Europa. Verschillende analisten voorspellen dat door de productieverminderingen het globale overaanbod op de Europese markten nog ongeveer twee kwartalen zal aanhouden, om dan plaats te maken voor volumes die tot voor pakweg 3 jaar als normaal bestempeld werden”, zo analyseert SAV de huidige situatie in de transportwereld.

Trailer is al jaren een gespecialiseerde vakbeurs voor getrokken materieel (al komen er de komende editie ook trucks tevoorschijn). “Internationale spelers maar ook sterke nationale producenten, vaak gespecialiseerd in niches, kiezen daarom steevast voor Trailer omwille van haar optimale prijs/kwaliteit verhouding en vooral voor de professionele bezoekers. Een flink aantal van Trailer 2009deze spelers kende in de afgelopen jaren een minder grote volumestijging, maar heeft nu evenredig minder last van de tijdelijke crisis. Daarom kan het organisatiecomité nu al, ruim 10 maanden voor het begin van de beurs, bevestigen dat Trailer 2009 zoals gepland doorgaat.” In het decor van Kortrijk Xpo worden van 20 tot 24 november 2009 opleggers, aanhangwagens, carrosserieën, allerhande toebehoren en telematicatoepassingen op het vlak van wegtransport en logistiek tentoongesteld.

Trailer mikt voor de 2009-editie meer dan ooit op de professionele bezoekers uit België en rekent ook op vele bezoekers uit de buurlanden. “Voor velen van hen is een dagreis naar Kortrijk perfect organiseerbaar, terwijl ze in hun regio in 2009 het aanbod op de markt niet verzameld zullen kunnen bekijken. Ook die nabijheid van Trailer is een troef op de barometer prijs/kwaliteit, maar dan voor de bezoeker”, aldus SAV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer