Ga naar hoofdinhoud

Transporteur met Belgische chauffeurs failliet

De rechtbank van koophandel in Brugge heeft het faillissement uitgesproken van de firma’s Transport Jonckheere en Global Transport Belgium uit Jabbeke. Daardoor zijn de banen van 68 Belgische chauffeurs en vier man ander personeel in gevaar.

Transport JonckheereDe bedrijven bezitten samen 61 trucks. De concurrentie van goedkopere werkkrachten uit Oost-Europa, het faillissement van rederij Ferryways en de economische crisis liggen volgens financieel verantwoordelijke Fabienne Moeyaert aan de basis van de faling. 
Transport Jonckheere zou op 1 augustus 25 jaar bestaan. Jonckheere en zusterbedrijf Global Transport Belgium doen aan algemeen transport van containers en opleggers in binnen- en buitenland. “Het was onze strategie om enkel met Belgische chauffeurs te werken”, zegt Moeyaert. “We zagen daarin een kwaliteitsgarantie maar de markt was niet bereid om daarvoor de kost te betalen.” Sinds een tweetal jaar werkte het bedrijf onder gerechtelijke bescherming. Maar recent bleek de situatie onhoudbaar en werden de boeken neergelegd. Dinsdag werd het faillissement uitgesproken.

“Aan de basis van de problemen ligt de concurrentie van goedkopere bestuurders uit het buitenland. Daarop kwam het faillissement van de rederij Ferryways. We verloren daardoor een klant maar ook een voor ons belangrijke scheepvaartverbinding naar Groot-Brittannië. De economische crisis heeft ons daarop volledig genekt”, zegt Fabienne Moeyaert. “Ons lot is nu in handen van de twee curatoren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer