Ga naar hoofdinhoud

Transportsector lanceert CO2-meetlat

De transport- en logistieke sector introduceert een CO2-meetlat waarmee logistieke dienstverleners en transportbedrijven hun CO2-uitstoot simpel en snel in kaart kunnen brengen. De meetlat is een nieuwe stap op weg naar verduurzaming van de transportsector.

Uitlaat truck emissiesDe meetlat staat online op de website Duurzame Logistiek. Daar kan met behulp van een aantal indicatoren worden bepaald hoeveel CO2-uitstoot een bedrijf veroorzaakt. De meetlat zorgt voor inzicht en een verhoogde bewustwording. Aan de hand van de uitkomsten van deze meetlat kunnen bedrijven vervolgens reductiemaatregelen nemen om de uitstoot te verminderen en kosten te besparen. 

De brancheorganisaties Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO ondersteunen het initiatief. Ondanks de economische tegenslag, houden de vervoerders en verladers de focus op duurzaamheid in stand. Het gaat immers om lange termijnmaatregelen die tot ver na de crisis van invloed zijn en bovendien bedrijven kunnen helpen om kosten te besparen. 

De CO2-meetlat ‘Duurzame Logistiek’, die door NEA en CE is ontwikkeld, is één van de initiatieven die op dit moment door het programma Duurzame Logistiek met het bedrijfsleven en de brancheorganisaties worden ontwikkeld om de gehele logistieke keten te verduurzamen en kosten te besparen. Zo worden ook een handreiking over het meten van emissies in de logistiek en een uitgebreider emissie-meetinstrument, met name gericht op verladers, ontwikkeld. Deze zullen later dit jaar worden gepresenteerd. 

Klik op de meetlat om naar de meetlat te gaan

CO2 meetlat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer