Truck Academy Den Bosch van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truck Academy Den Bosch van start

De Brabantse truckbranche gaat zich samen met het Koning Willem I College en Innovam inzetten voor de verbetering van de instroom van leerlingen trucktechniek. Maandag 9 november ondertekenden de partijen een convenant voor het opzetten van de Truck Academy Den Bosch. Deze sterk op de praktijk gerichte opleidingsvorm moet zorgen voor een grotere instroom van bedrijfsautotechnici in de regio, die bovendien over een hoger opleidingsniveau beschikken.

opleiden jong personeelZes truckbedrijven uit de regio nemen deel aan de Truck Academy: Scania Beers, Rüttchen Den Bosch/Oss/Veghel, BAS Groep Oss/Veghel, Iveco Schouten Tiel, Van Hooft Bedrijfswagens en MAN Den Bosch. Net als het Koning Willem I College hebben zij belang bij het opleiden van leerlingen trucktechniek om de continuïteit van aanwas in personeel te waarborgen. De Truck Academy moet bovendien leiden tot een betere afstemming tussen het onderwijs en de praktijk. Innovam zal zich inspannen om de relatie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs daar waar nodig te bevorderen en zal waar mogelijk processen en activiteiten ondersteunen. “Het is goed om te zien dat onze kracht wordt benut, namelijk het onderwijs en bedrijfsleven samenbrengen”, zegt Herme Bruin, directeur Innovam. “Fantastisch dat dealerbedrijven juist in tijden van recessie oog blijven houden voor de instroom van nieuw personeel. Nieuwe medewerkers zijn straks hard nodig als de economie weer aantrekt.”

Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de vergrijzing onder het huidige werknemersbestand, ontstaat meer behoefte aan potentiële arbeidskrachten. De instroom moet niet alleen worden vergroot, ook het niveau van de technici moet omhoog. Door technische vernieuwingen worden de werkzaamheden in de trucktechniek steeds complexer. Het concept van Truck Academy speelt hier goed op in. De Truck Academy in Den Bosch is de zesde in de rij: er zijn al Truck Academy’s in Eindhoven, Limburg, Amsterdam, Heerhugowaard en Rotterdam.

 Leerlingen van de Truck Academy krijgen meteen een arbeidscontract bij één van de deelnemende truckdealers. De opleiding wordt verzorgd door docenten van het Koning Willem I College, terwijl leermeesters van de deelnemende truckbedrijven gastlessen en -colleges geven. Excursies naar bedrijven en beurzen maken onderdeel uit van het geheel. Een interessant aspect is dat de deelnemers leren van de werkmethoden en technieken zoals die worden toegepast bij collega-dealers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer