Truck meet draagkracht snelwegen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truck meet draagkracht snelwegen

Op de snelwegen in het noorden van het land rijdt woensdag en donderdag een Deense truck die de draagkracht van de wegen meet. Dit zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat dinsdag.

truck meet draagkracht snelwegenDe truck is uitgerust met laserapparatuur die zwakke plekken in de weg kan signaleren zonder stil te hoeven staan. Met een vaart van 80 kilometer per uur kan de wagen zijn werk doen. Volgens de woordvoerder zijn er maar twee van zulke trucks in de wereld en zijn ze ontwikkeld door het Deense Greenwood Engineering. In Denemarken opereert de truck al.

Rijkswaterstaat doet de test in samenwerking met het Danish Road Institute. Dat instituut wil graag weten hoe de laserapparatuur op de samenstelling van de Nederlandse wegen reageert, die anders is dan die van de Deense wegen. Voor Rijkswaterstaat is het inzetten van de truck onderdeel van een onderzoek naar hindervrije inspectiemethodes.

Als de metingen succesvol blijken, worden er mogelijk in de rest van Nederland vervolgmetingen gedaan. Ook kan bekeken worden of de truck vaker kan worden uitgeleend aan Nederland of aan andere landen die er belangstelling voor hebben.

De truck rijdt woensdag en donderdag over alle rijkswegen in Drenthe, Groningen en Friesland en zal in totaal 600 kilometer afleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer