Ga naar hoofdinhoud

Truckdealer bouwt eigen Renault Midlum

De Belgische dealer van Renault Trucks Garage Antoine (ATK) uit Geraardsbergen heeft een eigen voorwielaangedreven versie van de Renault Midlum gebouwd.

Renault Midlum ATKRenault Trucks dealer Garage Antoine is al jarenlang actief als vrachtwagenconstructeur ATK. Het bedrijf heeft een Europese homologatie om zijn ATK-versie op basis van de Renault Midlum in de hele Europese Unie te verkopen. Nu gebeurt dat volgens de nieuwe Europese richtlijn waaraan alle ombouwers moeten voldoen: het Certificate of Comformity (COC). De richtlijn is gebaseerd op de volledige harmonisatie van de technische eisen en voert een nieuwe procedure van typegoedkeuring in. De richtlijn zorgt ervoor dat carrosseriebouwers en constructeurs samenwerken.

“Het voertuig vormt een mooi voorbeeld van de mogelijkheden die Renault Trucks kan bieden aan de opbouwers”, zegt Bart Neckebroek van ATK, dat van de achterwielaangedreven Renault Midlum een vrachtwagen maakt die door de voorwielen wordt aangedreven. “We nemen de aandrijfas weg om de laadvloer te verlagen. Daardoor komt de Renault Midlum in aanmerking om omgebouwd te worden tot marktwagen, mobiel dienstencentrum of bibliotheekwagen.”

Door het gebruik van kokerprofielen voor het chassis krijgt de Renault Midlum een volledig vlakke laadvloer, en wordt een instaphoogte van minder dan 30 centimeter gerealiseerd. De ontwikkeling gebeurt in overleg met de klanten, waardoor elk voertuig op maat gemaakt wordt. Zo biedt de ATK Midlum talloze opbouwmogelijkheden in functie van de specifieke wensen van iedere klant.

Het studiebureau van ATK werkt nauw samen met de ingenieurs van Renault Trucks voor de ontwikkeling van deze wagens. De fabriek in Blainville levert vrachtwagens die volledig aangepast zijn aan de eisen van ATK. In Geraardsbergen wordt het verlaagde chassis en de aangepaste transmissie gemonteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer