Ga naar hoofdinhoud

Truckregistraties Nederland fors in de plus

De maand oktober is exceptioneel goed geweest voor de verkopen van trucks in Nederland. In de categorieën lichte en zware trucks werd samen bijna 100 procent meer aan trucks verkocht dan in oktober 2009. Dat blijft uit cijfers van ACEA, de overkoepelende organisatie van autofabrikanten. Reden voor een feestje is er echter niet, zegt RAI Vereniging in een reactie op de cijfers.

truckverkopenIn de categorie lichte trucks (tot 16 ton) werden er in oktober van dit jaar 951 voertuigen geregistreerd, een stijging van 89,4 procent ten opzichte van oktober vorig jaar (502 voertuigen). In de categorie zware trucks (boven 16 ton) er in oktober van dit jaar 810 voertuigen geregistreerd. In oktober 2009 was dat nog 387, zodat een stijging van 109,3 procent werd gerealiseerd. Bij de bestelauto’s was er een stijging in registraties van 7,2 procent.

Alle bedrijfsauto’s bij elkaar (incl. bussen) waren in oktober goed voor een stijging in registraties van 16,8 procent. Het zijn bemoedigende cijfers, maar het totaalbeeld over 2010 is nog steeds niet goed. “De extreme stijging in registraties van trucks in oktober is zeker geen reden om meteen victorie te kraaien”, reageert woordvoerder Harald Bresser van RAI Vereniging. “De cijfers fluctueren sowieso flink per maand. De stijging kan te verklaren zijn doordat de truckfabrikanten de productie hebben opgevoerd en oude voorraden zijn weggewerkt. Het algemene beeld is echter wel dat het steeds iets beter gaat met de bedrijfsautoregistraties.”

Het hele jaar al blijft Nederland waar het gaat om registraties van trucks lelijk achter bij de rest van Europa. Ook ten opzichte van crisisjaar 2009 is er nog weinig te vieren. In zowel de categorie lichte als zware trucks blijven de registraties ten opzichte van vorig jaar achter met z’n 24 procent. Het segment bestelauto’s doet het iets beter, maar blijft ook 6,7 achter bij het resultaat van vorig jaar. Het totale aantal registraties van bedrijfsauto’s in Nederland ligt na 10 maanden van 2010 10,2 procent onder die van de eerste 10 maanden van 2009.

In de maand oktober werden in de hele EU 12 procent meer bestelauto’s, bussen en vrachtwagens verkocht. Over 2010 staat de teller tot nu toe op bijna 1,5 miljoen voertuigen, 6,6 procent meer dan over januari-oktober van 2009.

Bekijk in het document hieronder alle cijfers

 bedrijfsautoregistraties_OCT2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer