Trucks op Groengas krijgen subsidie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trucks op Groengas krijgen subsidie

Transportbedrijven uit de regio Arnhem/Nijmegen komende vanaf nu in aanmerking voor een fikse subsidie bij de aanschaf van een vrachtwagen of bestelauto op groengas (CNG). De subsidie kan oplopen tot 6.000 euro

Iveco Strailis CNG VenloDe aanschafsubsidie voor auto’s op Groengas komt uit de koker van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht, voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen.

Margreet van Gastel, vanuit de Stadsregio Arnhem Nijmegen bestuurlijk verantwoordelijk voor De Groene Kracht: “Rijden op Groengas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Op een volle tank van circa 20 kilo gas rijdt de automobilist circa 350 kilometer voor nog geen 20 euro.”  

De regionale subsidie bedraagt 2.000 euro voor een taxi of bestelbus tot 5.000 kg GVW en 6.000 euro voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kg GVW). Per aanvrager kan tot een maximum van  12.000 euro subsidie worden ontvangen. De subsidie is met name bestemd voor bedrijven die vrijgesteld zijn van het betalen van BPM. Om in aanmerking te komen moet het voertuig op of na 1 december 2012 zijn aangeschaft.

In totaal stelt de stadsregio 200.000  euro subsidie beschikbaar. De subsidie wordt toegekend in volgorde van binnenkomst van de aanvragen. De regeling loopt tot en met 31 december 2013 of tot het moment dat de bodem van de subsidiepot bereikt is. Voor meer informatie over de regeling kan men terecht op de site van VCC-Oost, of telefoon 026 – 353 76 80. De voorwaarden en het aanvraagformulier kan men eveneens downloaden via http://www.vccoost.nl/groengas-subsidie.htm.

De regionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie à 1.250 euro uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ voor lichte voertuigen tot 5.000 kilo of  4.500 euro voor voertuigen zwaarder dan 5.000 kilo, op grond van de ‘subsidieregeling voor schoonste trucks en bussen’ van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer