Ga naar hoofdinhoud

“Trucks van de weg weren bij extreem weer”

Vrachtverkeer moet van de weg worden gehaald bij extreme weersomstandigheden, zoals bijvoorbeeld maandagochtend. Dat zei Patrick Potgraven van de Verkeersinformatiedienst maandag op Radio M Utrecht.

winterweerPotgraven, nota bene oprichter van de Verkeersinformatiedienst (VID), reageerde op een vraag van een luisteraar van Radio M Utrecht, naar aanleiding van de verkeerschaos maandagochtend op de Ketelbrug in Flevoland. “Bij extreme omstandigheden, gladheid of harde wind, waar lege trucks gevoelig voor zijn, moet je kunnen zeggen: Trucks, nu even niet.” Potgraven denkt dat een verbod zou moeten gelden op plaatsen waar grote risico’s gelden. Hij wijst erop dat ook nu al politie en Rijkswaterstaat trucks van de weg halen als het bijvoorbeeld hard waait.

Volgens Potgraven zouden de risico’s ook ingedamd moeten worden doordat transporteurs niet verzekerd zijn als ze met hun trucks onder bepaalde omstandigheden toch de weg op gaan. Dat de economie er schade door oploopt als trucks vanwege weersomstandigheden niet mogen rijden, wuift hij nogal makkelijk weg. “Maandag is er nu niemand gewond raakt, maar ik moet er toch niet aan denken dat dat door geschaarde trucks wel zo zou zijn. Het is niet altijd een kwestie van centjes, het gaat ook om onze veiligheid. Veiligheid op de weg is een groter goed dan die paar centjes.”

Potgraven beseft al wel dat zijn ideeën wat extreem zijn. “Ik zal na deze woorden transporterend en logistiek Nederland wel in mijn nek krijgen.”

Beluister hier het gesprek met Patrick Potgraven op Radio M Utrecht

Lees ook: EVO: “Truckverbod bij extreem weer slecht idee”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer