Trucks vervroegd afschrijven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trucks vervroegd afschrijven

Om de pijn van de recessie enigszins te verzachten mogen ondernemers volgend jaar een groot aantal bedrijfsmiddelen, waaronder trucks en bestelauto’s, vervroegd afschrijven. De accountants van PricewaterhouseCoopers (PWC) roepen het kabinet op de regeling met terugwerkende kracht in te laten gaan.

trucks stilstandDe willekeurige vervroegde afschrijving geldt voor alle bedrijfsmiddelen met uitzondering van: woningen, bedrijfsgebouwen, grond-, weg- en waterbouwkundige werken, personenauto’s, immateriële vaste activa (waaronder software) en in cultuur gebrachte activa (bijvoorbeeld bomen en vee).

Ondernemers kunnen wel vervroegd afschrijven op bestelauto’s, vrachtauto’s, computers, machines en installaties. Het ministerie van Financiën bezint zich nog op het vervroegd afschrijven van zeer zuinige personenauto’s.

De accountants van PWC vinden de maatregelen echter nog niet ver genoeg gaan en roepen het kabinet op de regeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2008 in te laten gaan, omdat veel bedrijven al dit jaar de gevolgen van de kredietcrisis voelen.

Ook pleit PWC voor herziening van twee vrij recent ingevoerde inperkingen. Zo moet de inperking van de periode van achterwaartse verliesverrekening van drie jaar naar één jaar per 1 januari 2007 worden bijgesteld. Ook kan de bodem van de per 1 januari 2007 ingevoerde afschrijvingsbeperking op onroerend goed in eigen gebruik tot 50 procent van de WOZ-waarde worden bijgesteld.

Bron: Zibb.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer