Trucksimulatiecentrum mikt op bijscholing • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trucksimulatiecentrum mikt op bijscholing

VTL heeft woensdag haar nieuwe Trucksimulatiecentrum geopend. In het hypermoderne, hoogtechnologische opleidingscentrum kunnen chauffeurs alle denkbare situaties op de weg trainen. VTL richt zich met het Trucksimulatiecentrum niet alleen op BBL-leerlingen, maar vooral ook op bijscholing van bestaande chauffeurs.

VTL TrucksimulatiecentrumHet is alweer 10 jaar geleden dat VTL het eerste Trucksimulatiecentrum opende. De afgelopen maanden heeft het centrum een forse upgrading ondergaan. Er staan nu vier truckcabines (type Renault Premium) op hydropneumatische platformen. De cabines worden omringd door plasmaschermen waarop vanuit het controlecentrum elke denkbare situatie op de weg kan worden ‘getoverd.’ VTL investeerde 850.000 euro in het nieuwe Trucksimulatiecentrum.
Een hele investering in deze tijden van crisis, maar het bedrag is het volgens scheidend VTL-directeur Ger Ros dubbel en dwars VTL Trucksimulatiecentrum - control centerwaard. “Er zitten nu voornamelijk BBL-leerlingen op de simulatoren, zo’n 2800 per jaar. Met de nieuwe Richtlijn Vakbewaamheid, die op 1 maart a.s. van kracht wordt, verwacht ik een toestroom van bestaande chauffeurs tot het Trucksimulatiecentrum. We hebben een jaarcapaciteit van 10.000 chauffeurs en die kunnen we best eens vol gaan maken. De trainingen op de simulatoren zijn niet alleen gunstig voor het behalen van de rij-uren die de richtlijn voorschrijft, maar ook voor het trainen van niet veel voorkomende situaties, zoals een hond of een mens die plotseling oversteekt. Maar ook linksrijden kan geoefend worden, net als rijden in de bergen.”

VTL TrucksimulatiecentrumVTL zorgde tijdens de opening voor wat spektakel door een wedstrijd te organiseren tussen Christian Wesselius (winnaar van de VTL Truck Experience), Klaas Pot (de Zuinigste Chauffeur van Nederland) en coureurtweeling Tim en Tom Coronel. De wedstrijd, die niet alleen om snelheid maar ook om behendigheid en zuinig rijden ging, werd gewonnen door Klaas Pot, met Wesselius als goede tweede.

Bekijk hier het aanbod aan trainingen van het VTL Trucksimulatiecentrum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer