"Truckverbod Oog in Al kost miljoenen" • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

“Truckverbod Oog in Al kost miljoenen”

Een nachtelijk verbod voor trucks door Oog in Al in Utrecht kost het bedrijfsleven jaarlijks vele miljoenen euro’s. Dat is te veel in deze tijden van recessie, vinden verladers, vervoerders en bedrijfsleven. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

truck in ondergaande zonDe transportorganisaties EVO en TLN, ondernemers op Lage Weide en Cartesius en de winkeliers in de binnenstad schrijven dat in een brandbrief aan de leden van de commissie Ruimte en Groen. Die praten dinsagmiddag over in ieder geval de instelling van een nachtelijk vrachtwagenverbod op de Pijper-, Haydn en Lessinglaan in Utrecht. Een algeheel verbod is (nu) nog niet aan de orde. Dat onderzoekt de gemeente nog.

Het rijverbod voor trucks in de nachtelijke uren is op verzoek van de bewoners van Oog in Al. Zij dringen al geruime tijd bij de gemeente aan op maatregelen tegen het verkeer door hun wijk. Als gevolg van de afsluiting van de A2-afslag Oog in Al is het aantal auto’s op de PHL-laan duidelijk toegenomen.

Maar volgens de vervoerders en bedrijfsleven rijden er vooral meer personenauto’s en bestelbusjes, dus geen zware trucks.

Een verbod, in welke vorm dan ook, kost het bedrijfsleven geld, luidt de boodschap in de brandbrief. Bovendien lost een dergelijke maatregel het probleem niet op, menen de schrijvers. De vrachtwagens gaan dan vanaf de westkant van de stad een andere route naar het centrum zoeken. Dat leidt op deze alternatieven weer tot verkeersoverlast.

De vervoerders pleiten voor meer overleg, betere snelheidscontrole en geluidsarm asfalt.

Bron: AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer