Truckverkopen blijven stagneren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Truckverkopen blijven stagneren

Ook de eerste weken van het nieuwe jaar stagneren de verkopen van trucks. Bij Scania in Meppel loopt de voorraad onbetaalde trucks op.

scaniaOp het terrein van de lakfabriek van Scania in Meppel staan al sinds oktober een slordige 200 gloednieuwe trucks geparkeerd. De trekkers zijn eerder vorig jaar geassembleerd in Zwolle voor klanten in Oost-Europa. Eenmaal daar aangekomen, bleken de opdrachtgevers niet te kunnen betalen, waarop de trucks terug naar Nederland werden gebracht. “Wij hadden een deel van ons terrein in Meppel nog beschikbaar”, vertelt plaatsvervangend algemeen directeur Piet van de Wetering van Scania in Meppel. “En nu is het zoeken naar nieuwe kopers. Gelukkig komt er wat beweging in. Elke dag verdwijnen er een paar trucks, met name richting Midden-Oosten. Meestal zijn een paar kleine aanpassingen voldoende en hoeft de trekker bijvoorbeeld niet helemaal te worden overgespoten.”
Ook DAF deelde enkele weken geleden mee dat men heeft besloten op vooraad te gaan produceren.
Volvo Trucks deelt mee  dat de verkoop in januari gehalveerd is ten opzichte van januari 2008. De vrachtwagenverkoop wereldwijd van Volvo kwam in januari uit op 10.232. In januari 2008 werden nog 20.856 trucks verkocht. In Europa daalde de verkoop met 54 procent tot 4.973, in Noord-Amerika bedroeg de daling zelfs 67 procent.

De internationale brancheorganisatie ACEA meldt dat de registraties van trucks in heel Europa in januari 2009 ruim 35% lager liggen dan in januari 2008.  Lees hier meer over de Europese truckverkoopcijfers.

Bronnen: Nieuwsblad van het Noorden, De Morgen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer