Ga naar hoofdinhoud

Truckverkopen Europa blijven plussen

In augustus werden wederom verkoopsuccessen in de Europese truckmarkt behaald. De totale markt voor bedrijfswagens (trucks en bestelbussen) steeg in augustus gemiddeld met 8,7 procent. Zuid Europa en Engeland scoren goed, Duitsland en Frankrijk wat minder. Dat blijkt uit cijfers van de ACEA.

verkoop trucks plustIn augustus werden in totaal 113.865 bedrijfsvoertuigen (trucks en bestelbussen) verkocht. De groei zit er goed in, met als positieve uitschieters Spanje (+43,6 procent), Italië (+21,2 procent) en het Verenigd Koninkrijk (15,8 procent). In Frankrijk was nagenoeg geen groei (+0,2 procent) en Duitsland bleef achter (-8,7 procent). Kijken over de eerste 8 maanden van dit jaar, dan groeit de Europese markt met 11,8 procent.

Het zware trucksegment (boven de 16 ton) blijft het goed doen. De Europese markt groeide met 19 procent met 15.496 voertuigen. Spanje, ondersteund door subsidies, verkocht 67,3 procent meer trucks, gevolgd door Italië (+25,2 procent), het Verenigd Koninkrijk (+17,3 procent) en Frankrijk (+10,5 procent). Nederland groeide qua truckverkopen in augustus met 2,8 procent. Maar de groei In Nederland zit er bij de zware trucks goed met in 61,5 procent over de eerste 8 maanden van dit jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer