Twee chauffeurs aangehouden voor mensensmokkel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twee chauffeurs aangehouden voor mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend in Hoek van Holland twee chauffeurs aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

marechausseeOp vrijdagavond 12 februari werd een 49-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Bij een uitreiscontrole sloeg een migratiehond aan bij de vrachtwagencombinatie. Landmachtmilitairen, gespecialiseerd in zoektechnieken, ondersteunden de Koninklijke Marechaussee bij de controle. Zij troffen bij onderzoek in de oplegger tien personen aan, vijf Albanezen en vijf Irakezen. De chauffeur is in verzekering gesteld en wordt dinsdag 16 februari voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op zondagavond 14 februari werd een 32-jarige Brit aangehouden. Bij controle werden in zijn bestelbus acht Irakezen, zes mannen en twee vrouwen aangetroffen.

De chauffeur is ingesloten op verdenking van mensensmokkel. De vreemdelingen zijn het vreemdelingentraject ingegaan. De Koninklijke Marechaussee stelt in beide zaken een verder onderzoek in naar de verdachten van mensensmokkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer