UD Trucks is definitief van Isuzu • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

UD Trucks is definitief van Isuzu

Volvo en Isuzu hebben de handtekening gezet onder de overname van UD Trucks door Isuzu. Isuzu betaalt ongeveer 1,9 miljard euro voor UD Trucks. De overname is deel van een strategische alliantie.

De strategische alliantie tussen de twee groepen, die erop gericht is kansen te benutten in de aan de gang zijnde transformatie van de sector, is daarmee rond. De transactie zal naar schatting een positief effect hebben op het bedrijfsresultaat van de Volvo Groep in het tweede kwartaal van 2021 van bijna 200 miljoen euro.  

De alliantie tussen de Volvo Groep en Isuzu Motors is erop gericht een langdurige en solide relatie op te bouwen. De werkzaamheden in het kader van de alliantie gaan nu de volgende fase in om potentiële synergieën te verwezenlijken. Die houden mogelijk in

– Het vormen van een technologiepartnerschap, bedoeld om gebruik te maken van de complementaire expertisegebieden van de partijen binnen zowel bekende als nieuwe technologieën en het creëren van een grotere volumebasis om investeringen in technologie van wereldklasse te ondersteunen.

 – Het creëren van de beste voorwaarden op lange termijn voor een sterkere heavy-duty truck business voor UD Trucks en Isuzu Motors in Japan en op internationale markten door de overdracht van de eigendom van de volledige UD Trucks business van de Volvo Group naar Isuzu Motors.

 – Het onderzoeken van verdere mogelijkheden voor een nog bredere en diepere samenwerking binnen de bedrijfsvoertuigenactiviteiten in verschillende geografische gebieden en productlijnen voor toekomstige stedelijke logistieke oplossingen.

 – Verkenning van samenwerking op het gebied van inkoop en logistiek, waarbij gebruik wordt gemaakt van gemeenschappelijke technologie, alsmede van de complementariteit van de geografische voetafdruk en de uitbreiding van volumes.

De Volvo Groep en Isuzu Motors zullen een gezamenlijk alliantiebureau oprichten, met faciliteiten in zowel Japan als Zweden, dat onder toezicht zal staan van een alliantiebestuur waarin de voorzitter van Isuzu Motors, de CEO van de Volvo Groep en andere belangrijke leidinggevende personen van beide groepen zitting zullen hebben.

 De alliantie heeft een looptijd van minimaal 20 jaar en is bedoeld om in te spelen op de mogelijkheden en uitdagingen van de logistieke sector van de toekomst, met maximale waarde en voordelen voor klanten en voor de samenleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer