Van Vliet Trucks betrokken bij wapenhandel? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Vliet Trucks betrokken bij wapenhandel?

Het Nederlandse Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk aan den IJssel zou betrokken zijn bij leveringen van trucks die terecht zijn gekomen in het leger van de omstreden Soedanese president Omar al-Bashir. Dat meldt NRC.next. Dat is tegen het wapenembargo voor Sudan. Van Vliet Trucks ontkent betrokkenheid.

Omar De levering van de vrachtwagens aan Soedan wordt donderdagavond onthuld in het radioprogramma Bureau Buitenland van de VPRO.

Het gaat om afgedankte Duitse legertrucks die via Van Vliet in Sudan terecht zijn gekomen. Volgens adviseur Frank Hakkenberg gaat het om afgedankte, gestripte trucks die als niet-militair zijn verhandeld. “Dat de vrachtwagens door inkopers in Soedan worden doorverkocht aan het Soedanese leger, valt buiten onze verantwoordelijkheid.”

Bron: NRC.next

 

 

Eén reactie op “Van Vliet Trucks betrokken bij wapenhandel?

  • Wie levert trouwens al die TOYOTA pick up trucks aan IS, meestal zijn ze nog nieuw ook.En waar gaan al die DAF trucks, welke er bij het leger uit moeten, gaan nog in de leger kleur weg ook, spuit ze eerst rood, dan vallen ze tenminste op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer