Ga naar hoofdinhoud

Verkoop bedrijfsauto’s gedaald

Het aantal verkochte bedrijfswagens in Nederland is in april met 9 procent gedaald tot bijna 50.000. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

truckverkoop_overhandiging sleutelsDe daling is veel minder groot dan in de eerste twee maanden van dit jaar en is vooral toe te schrijven aan een afname van de verkopen van zware vrachtauto’s. Van deze wagens werden er 27 procent minder verkocht dan in april 2009. In januari en februari was sprake van dalingen van ongeveer 50 procent, aldus het CBS. Over heel 2009 wisselden 37 procent minder nieuwe zware vrachtauto’s van eigenaar.

De verkoop van bestelauto’s kwam in april, evenals in maart, ongeveer 3 procent lager uit en lijkt zich weer iets te herstellen. Vorig jaar werden bijna 40 procent minder bestelauto’s verkocht dan in 2008.

Door teruglopende investeringen neemt de verkoop van bedrijfswagens al sinds medio 2008 af. Door de economische crisis investeerden bedrijven veel minder in vrachtauto’s en bestelauto’s.

Bekijk hier de verkopen naar voertuigtype, per maand

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer