VIDEO – DAF gaat profiteren van test autonome truck Paccar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – DAF gaat profiteren van test autonome truck Paccar

DAF’s moederconcern Paccar en FedEx zijn in Amerika begonnen met een uitgebreide veldtest met autonoom rijdende trucks. De voertuigen worden ingezet op het traject van Dallas naar Houston en terug – een afstand van zo’n 400 kilometer enkele reis. De technologie voor autonoom rijden is door Paccar en Aurora gezamenlijk ontwikkeld en heeft als doel om de verkeersveiligheid en de efficiency van het transport verder te vergroten.

Begin dit jaar ging Paccar een samenwerking aan met Aurora, een toonaangevend Amerikaans technologiebedrijf dat zich in autonoom rijden heeft gespecialiseerd. Nu heeft FedEx – een van ’s werelds grootste ondernemingen in transport en logistiek – zich bij dit partnerschap aangesloten. Het is de eerste samenwerking tussen een truckfabrikant, een ontwikkelaar van technologie voor autonoom rijden en een logistieke dienstverlener.

De autonoom rijdende trucks zullen voor FedEx goederen vervoeren tussen Dallas en Houston over het reguliere wegennet, waaronder een van de belangrijkste snelwegen in het zuiden van Amerika: de I-45. Hoewel de voertuigen autonoom rijden, zit in elke cabine een chauffeur die altijd direct de controle over een truck kan overnemen. Hierdoor is de verkeersveiligheid te allen tijde gewaarborgd.

“Paccar is verheugd om in dit innovatieve project samen te werken met andere gerenommeerde bedrijven als FedEx en Aurora”, stelt John Rich, Paccar Chief Technology Officer. “Het instappen van FedEx is het bewijs dat Paccar en Aurora samen enorm veel progressie hebben geboekt bij de ontwikkeling van autonoom rijdende trucks.”

De technologie van de gebruikte trucks, de Amerikaanse wegen en de inzet van de voertuigen zijn niet vergelijkbaar met de situatie in Europa. Dat neemt niet weg dat DAF vanzelfsprekend zal profiteren van de kennis die door Paccar, Aurora en FedEx wordt opgedaan.

Eén reactie op “VIDEO – DAF gaat profiteren van test autonome truck Paccar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer