VIDEO - Dure plannen voor bio-LNG fabriek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Dure plannen voor bio-LNG fabriek

Het Rotterdamse bedrijf Holland Innovation Team wil in Nederland een fabriek bouwen voor bio-lng, een brandstof die mogelijk in de toekomst als vervanger dan diesel kan gelden. Dat meldt RTV Rijnmond.

LNG trucktankEr zijn momenteel in Nederland enkele trucks die op bio-LNG kunnen rijden. De interesse ervoor is groot, maar bio-LNG moet nu nog uit Engeland worden gehaald. De biobrandstof is geschikt voor vrachtwagens en schepen. Op dit moment zijn alleen soortgelijke fabrieken te vinden in Engeland, Zweden en de Verenigde Staten.

Holland Innovation Team is in onderhandeling met verschillende partners om de benodigde 80 miljoen euro voor de fabriek bijeen te krijgen. Het Havenbedrijf in Groningen heeft al ruimte vrijgemaakt in Delfzijl, waar de fabriek gebouwd kan worden. Totdat de fabriek er staat zal Holland Innovation Team bio-lng uit Engeland importeren.

Onafhankelijke adviesbureaus op het gebied van duurzaam transport en ook de truckbouwers Volvo en Iveco zijn volgens RTV Rijnmond enthousiast over de plannen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat bereidt op dit moment een subsidieregeling voor om transportbedrijven te stimuleren over te stappen op biobrandstof.

Bron: RTV Rijnmond

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer