Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Geely brengt veelbelovende trucks op de markt

Farizon is een nieuw merk van de Chinese autogigant Geely. Afgelopen week presenteerde Farizon nieuwe bedrijfswagens. Met de Super Van is er een elektrische bestelauto die naar Europa komt, maar er is ook een autonome truck zonder cabine. De Homtruck is er ook mèt cabine en dan heeft-ie fascinerende looks.

De Farizon Homtruck Cabless is een toepassing van L4 autonome rijtechnologieën die specifiek werd ontwikkeld voor gebruik binnen vaste en beperkte bedrijfsomgevingen.

De nieuwe Homtruck Cabless behoudt de basis van de aandrijflijn en de radar/sensoren, maar is verder ontworpen voor gebruik in een gesloten omgeving op vaste routes, zoals in havens of logistieke hubs. Deze variant is voorzien van een steviger beschermend omhulsel, waardoor de sensoren de omringende werkomgeving tijdens het gebruik volledig kunnen scannen. Homtruck zal in 2023 worden getest in geselecteerde Chinese havens en zal te zijner tijd geleidelijk aan meer toepassingsscenario’s omvatten, waaronder line haul logistics, mijnbouwgebieden en logistieke parken. De Homtruck Cabless lijkt overigens, maar dat kan komen door het gebrek aan cabine, heel veel op de Vera van Volvo Trucks. Geely is aandeelhouder van Volvo Trucks.

De Farizon Homtruck mèt cabine is een imposant ogend voertuig dat in eerste instantie uitsluitend op de Chinese markt verkrijgbaar zal zijn, en dan onder de merknaam Yuancheng. Interessant is dat het voertuig leverbaar is met een keus aan brandstoffen: onder meer volledig elektrisch, met range-extender, methanol en (vloeibare) waterstof. Yuancheng is het eerste bedrijfswagenmerk van Geely dat zich volledig richt op het aanbieden van CO2-neutraal transport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer