VIDEO - Groot chauffeurstekort in Amerika • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Groot chauffeurstekort in Amerika

De net herkozen president Barack Obama kan in de VS aan de slag met een serieus tekort aan vrachtwagenchauffeurs. De American Trucking Associations heeft een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat het chauffeurstekort acuut is en in de toekomst alleen maar erger wordt.

chauffeurMomenteel is er volgens ATA een tekort van 20.000 tot 25.000 chauffeurs, maar de trends in de markt zorgen ervoor dat dat aantal in het komende decennium alleen maar groter wordt. “Niet alleen groeit de autonome vraag naar chauffeurs, ook hier hebben we te maken met vergrijzing en jonge mensen die kiezen voor een andere carriere”, aldus Bob Constello van ATA. “Als er niet snel wat gebeurt kan het tekort oplopen tot 239.000 in de komende tien jaar.” Volgens ATA moet er jaarlijks 100.000 nieuwe chauffeurs worden gevonden om het tekort het hoofd te bieden.

Women in truckingDe organisatie Women in Trucking, tegenwoordig ondersteund door Volvo Trucks, heeft al goede zaken gedaan voor vrouwelijke chauffeurs in Amerika. Daar is meer dan vijf procent van de chauffeurs vrouw, in Europa is dat circa 1 procent. Volgens president Ellen Voie kan een verdubbeling van het aantal vrouwelijke chauffeurs naar 10 procent het chauffeurstekort grotendeels oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer