VIDEO - KLPD roept zware jongens halt toe • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – KLPD roept zware jongens halt toe

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag twee exceptionele transporten aan de ketting gelegd. De twee vrachtwagencombinaties waren te zwaar, te hoog en te breed en reden zonder ontheffing op de A12 ter hoogte van Woerden.

aanhouding te zware speciaaltransportenTegen de 33 en 47-jarige chauffeurs uit Aalten en het bedrijf uit Terborg is proces-verbaal opgemaakt. Als er ontheffing is verleend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer mag het transport weer verder. 

De vrachtwagencombinaties waren geladen met de grootste sloopkraan van West-Europa. De zwaarste combinatie woog 110.000 kg, was 32.5 m lang en 3.93 m breed.Het maximale gewicht mag zonder ontheffing 50.000 kg bedragen, de lengte maximaal 22 m en de breedte maximaal 3 m. Het transport reed onder begeleiding van transportbegeleiders en werden gedetecteerd door het elektronische weegsysteem op de A12 tussen Gouda en Utrecht. De combinaties zijn met een Volvo van de Verkeerspolitie van de weg gehaald en op het terrein van Rijkswaterstaat in Linschoten nagewogen.

De Verkeerspolitie van het KLPD voert regelmatig, met behulp van het elektronische weegsysteem, controles uit op verschillende locaties in Nederland. Deze week troffen ze op de A12 nog vier exceptionele transporten aan van andere bedrijven die eveneens zonder ontheffing reden.

kraan stopgezet door politie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer