VIDEO – Orlaco wil truck zonder spiegels volgend jaar op de markt hebben • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Orlaco wil truck zonder spiegels volgend jaar op de markt hebben

Het Nederlandse bedrijf Orlaco werkt hard aan MirrorEye, een intelligent camerasysteem dat het einde moet betekenen van spiegels op vrachtwagens. In 2017 moet MirrorEye klaar zijn voor marktintroductie.

MirrorEye bestaat uit twee High Definition (HD)-camera’s aan de zijkant van de truckcabine. De chauffeur ziet de camerabeelden op een splitscreen HD-monitor in de raamstijl van de cabine en heeft zo optimaal zicht op weggebruikers naast en schuin achter de truck.

Ook andere spelers in de automotive industrie zijn in de race om als eerste een spiegelloze truck op de weg te krijgen, maar Orlaco heeft een paar verrassende extra troeven in huis als het systeem volgend jaar op de markt komt. MirrorEye onderscheidt zich doordat de camera’s beschikken over night vision. Chauffeurs hebben hierdoor ook ‘s nachts beter zicht op het verkeer rond hun truck. De zichtoplossing is bovendien voorzien van een panning-functie. De camera’s bewegen automatisch mee tijdens het afslaan of achteruitrijden, waardoor chauffeurs beter zicht hebben tijdens deze manoeuvres. Tot slot waarschuwt MirrorEye de chauffeur wanneer hij van baan wil wisselen terwijl er zich een andere weggebruiker naast de truck bevindt.

“Ons doel was niet om de spiegel te vervangen”, licht Orlaco-CEO Henrie van Beusekom toe. “Wij willen de verkeersveiligheid verbeteren. Daar werken we al jaren aan en met MirrorEye zetten we een nieuwe, grote stap. We benutten namelijk alle technologische mogelijkheden om chauffeurs extra zicht te geven op de momenten dat dat het hardst nodig is. ‘s Nachts, bij slecht weer en tijdens bijzondere manoeuvres. We zijn ervan overtuigd dat hierdoor het aantal ernstige ongevallen waarbij trucks betrokken zijn gaat dalen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer