VIDEO – Oude MAN wordt nieuwe VW in Brazilië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Oude MAN wordt nieuwe VW in Brazilië

Volkswagen Caminhões e Ônibus, de Braziliaanse tak van het Traton-concern, laat de nieuwe Volkswagen Meteor debuteren. Het is meteen de grootste Volkswagen ooit. De Meteor is er als 29.520 6×4 en 28.460 6×2. Ook de Constellation blijft in het pakket. Alle trucks zijn voorzien van de MAN D26 13-liter motor.

Voor Brazilië is de Meteor nieuw, maar Europeanen herkennen in de nieuwe Volkswagen natuurlijk de vorige MAN TG-serie. Helemaal niet erg, die truck heeft inmiddels zijn sporen verdiend in Europa. De trucks krijgen de MAN D26 13-liter motor mee als krachtbron. Volgens Traton is deze motor  ontwikkeld en geproduceerd in Brazilië. Er is nog meer Braziliaans aan de Meteor: een team van meer dan 150 specialisten van VW heeft zich de afgelopen vier jaar uitsluitend toegelegd op het luisteren naar klanten en het werken aan de beste oplossingen samen met de technische medewerkers van de groep. Meer dan duizend onderdelen werden ontwikkeld door VW Caminhões e Ônibus engineering om een robuust product te garanderen, met een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid voor de meest uiteenlopende toepassingen.

De nieuwe modellen werden ontwikkeld met de focus op het optimaliseren van de total cost of ownership (TCO), in een strategie die het hele traject van de klant omvat, en die deze eisen dekt vanaf de ontwikkeling van het project en de technische kenmerken ervan tot de dienst na verkoop, volgens de filosofie die de autofabrikant heeft ingewijd: “minder je wilt, meer heb je niet nodig”.

De nieuwe heavy-duty lijn viert nog een ander wapenfeit: de vrachtwagens hadden de grootste data-acquisitiecampagne van VW Caminhões e Ônibus. Meer dan 20 prototypes werden gebruikt om de ontwikkeling van de nieuwe heavy-duty VW in Brazilië te ondersteunen. Dit vertaalt zich in een product met een hoge efficiëntie, productiviteit en robuustheid, met lage operationele kosten, veiligheid en comfort.

De investering in de nieuwe VW heavy-duty familie omvatte niet alleen onderzoek en ontwikkeling, maar ook de bouw van de nieuwste extra zware cabines assemblagelijn in Brazilië, van het frame tot de afwerking, met moderne 4.0-productie op het gebied van automatisering en dataconnectiviteit. Met investeringen van meer dan 78 miljoen euro en een toegewijd team van 150 medewerkers hebben de lanceringen ook een exclusieve ruimte in het productie- en ontwikkelingscomplex van VW Caminhões e Ônibus in Resende (Rio de Janeiro): het gaat in totaal om 18 duizend vierkante meter, inclusief van productie tot onderdelenlogistiek. Voor de maximale synergie die kenmerkend is voor de activiteiten van VWCO, zal de eindmontage van de modellen plaatsvinden op dezelfde lijn als die van de MAN TGX-voertuigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer