VIDEO - Scania op weg naar Scania crasht op A28 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Scania op weg naar Scania crasht op A28

Een Scania met een oplegger vol assen bestemd voor Scania Zwolle heeft zaterdagmorgen de eindbestemming niet gehaald. Ter hoogte van de afslag Ommen op de A28 raakte de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak de vangrail en schoot daarna door de middenberm heen.
Scania op weg naar scania crashtDe cabine van de wagen hing over de geleiderail heen, waardoor ook het verkeer richting Hoogeveen hinder ondervond. De vertraging richting Zwolle was meer dan 30 minuten. Er was een file ontstaan van 10 kilometer. Twee auto’s achter de vrachtwagen botsten tegen elkaar en raakten daarnaast beschadigd door rondvliegende brokstukken. De bestuurders van de auto’s kwamen met de schrik vrij. De chauffeur van de vrachtwagen is door de brandweer worden bevrijd. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht.

In beide richtingen was de hoofdrijbaan afgesloten tot even na 12:00 uur. Rond 15:00 uur werden ook in beide rijrichtingen de linkerrijstroken vrijgegeven.

De vrachtwagen was overigens eigendom van en hoogstwaarschijnlijk afkomstig van Scania Transportlaboratorium AB, zoals op de cabine te lezen staat.

Get Microsoft Silverlight

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer