VIDEO - Truckdieven in Opsporing Verzocht • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Truckdieven in Opsporing Verzocht

Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de beschieting van de politie door truckdieven, maandag 2 augustus tussen Eersel en het Belgische Arendonk. Wij plaatsen hier de oproep uit het programma.

Bekijk hier de oproep in het TV-programma

Opsporing Verzocht oproepTussen het Brabantse Eersel en het Belgische Arendonk vinden maandag 2 augustus, tussen 16.30-20.30 uur, ernstige confrontaties plaats tussen vrachtwagendieven en de Belgische politie.

De politie wordt gealarmeerd omdat in de omgeving van het Belgische Brecht geprobeerd is een vrachtwagen te overvallen. Dit mislukte, maar even later lukt het de zeer waarschijnlijk zelfde daders in de buurt van Eersel nogmaals een vrachtwagen te overvallen waarbij de chauffeur wordt gegijzeld. Vlak daarna is er een schietpartij met de Belgische politie. Ook raakt een politiewagen zwaar beschadigd omdat de vrachtwagen met de ladingdieven er met hoge snelheid tegenaan rijden. Die vrachtwagen is later door de schutters in brand gestoken waarna ze ontkomen.

Audi daders
Opsporing Verzocht truckdieven AudiBij al deze gebeurtenissen is steeds een donkerkleurige Audi A6 Avant (stationcar) met Belgisch kenteken betrokken (links).
 


Mercedes daders
Opsporing verzocht truckdieven Mercedes-Benz VitoDaarnaast maken de daders ook gebruik van een gestolen Mercedes Vito (rechts).
 

Getuigenoproep
De politie is met man en macht op zoek naar de gewetenloze vrachtwagendieven en vraagt getuigen meteen te bellen als zij maandag 2 augustus, tussen 16.30-20.30 uur, iets opvallends hebben gezien in het Belgisch/Nederlandse grensgebied dat misschien met deze zaak te maken heeft. En dan gaat het grofweg om het gebied zo tussen het Belgische Brecht en het Nederlandse Eersel, bijvoorbeeld op of rond de A67 of de A1/E19.

Vragen politie

– Wie heeft in de genoemde periode in het gebied de Audi A6 gezien? Mogelijk viel deze op door het rijgedrag of door de plaats waar deze geparkeerd stond?
– Wie heeft de Mercedes Vito gezien, eventueel in combinatie met de Audi A6?
– Wie heeft personen bij of in deze auto’s gezien?
– Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep en/of heeft in het algemeen informatie die met deze zaak te maken kan hebben?

Reacties
Politie Brabant-Zuid-Oost: 0800-6070 (gratis)

UPDATE: Na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond zijn vier tips binnen gekomen over de schietpartij op de A67 bij Eersel. De politie Brabant Zuidoost trekt de tips na.

Bron: AVRO, Opsporing Verzocht

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer