Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Truckers verongelukken door gladheid

Twee inzittenden van een vrachtwagen zijn om het leven gekomen bij een ongeval op de N247 bij Monnickendam. Dat meldt de politie.
Truckers verongelukt door gladheidDe twee mannen zaten in een vrachtwagen met oplegger die vermoedelijk door de gladheid van de weg is geraakt en in het water belandde. De cabine van de vrachtwagen waarin de twee zaten werd vervolgens door de druk van de oplegger naar de bodem gedrukt. De vrachtwagencombinatie vervoerde 25 ton garnalen.

Nadat het duikers niet was gelukt de inzittenden in het modderige water uit de vrachtwagencombinatie te bevrijden, tilden maandagmorgen rond zeven uur twee kranen de vrachtwagencombinatie op het droge.

Daarbij werden de lichamen van de twee inzittenden geborgen. Volgens een woordvoerster van politie is nog niet duidelijk of de mannen door onderkoeling of verdrinking om het leven zijn gekomen.

De N247 is de hele nacht afgezet geweest en gaat maandagmorgen laat weer open voor alle verkeer.

In het hele land hebben zich door de gladheid zeker 45 aanrijdingen voorgedaan. Bij het Friese Zurich sloeg een busje meerdere keren over de kop toen die door het bevroren wegdek in de slip kwam. De twee inzittenden raakten ernstig gewond.

Tijdens het bergen raakten aan de andere kant van de weg een auto en een vrachtwagen in de slip. Hier kwamen de bestuurders met de schrik vrij.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer