VIDEO - Truckparking Rotterdam opent deuren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Truckparking Rotterdam opent deuren

Minister van Justitie Ivo Opstelten heeft dinsdagmiddag Truckparking Rotterdam officieel geopend. Dat gebeurde op Truckparking Waalhaven, goed voor 124 parkeerplaatsen. Truckparking Rotterdam bestaat verder nog uit twee bewaakte parkeerplaatsen in de Botlek – bij het distripark en bij Restaurant de Punt – van ieder 85 parkeerplaatsen.

Truckpark rotterdamTruckparking Rotterdam past in het streven van het Havenbedrijf naar een veilige en efficiënte haven. Het biedt een veilige en comfortabele rustplek voor lading en chauffeurs met WiFi, cameratoezicht, bewaking, ontspanningsruimte en sanitaire voorzieningen. Inmiddels zijn de eerste abonnementen verkocht. Een abonnement kost 1980 euro per truck per jaar. Overdag is het verblijf van de vrachtwagens gratis. Tussen 18.00 en 06.00 uur kost het 1 euro per uur met een maximum van  10 euro per nacht.

PCH Dienstengroep is door het Havenbedrijf Rotterdam aangesteld als beheerder. Inmiddels  is de gemeente Rotterdam begonnen met een handhavingsbeleid en kunnen vrachtwagens niet meer zo maar overal verpozen in de Rotterdamse haven.

Minister Opstelten meldde in zijn toespraak dat deze truckparking de eerste is van drie. “Drie truckparkings komen er, verspreid over het havengebied, met in totaal 268 parkeerplaatsen. En over twee jaar, zo heb ik begrepen, komt er op de Tweede Maasvlakte nog een vierde parking bij, met liefst 500 plaatsen. Deze beveiligde truckparkings zullen een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van truck- en ladingdiefstal. Ik heb begrepen dat het Havenbedrijf Rotterdam al goede afspraken heeft gemaakt met de Dienst Stadstoezicht, om het overnachtingsverbod in vrachtauto’s buiten de bewaakte truckparkings strikt te handhaven.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer