Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – U2: 90 trucks mee op tournee

De nieuwe wereldtour van rockband U2 is begonnen. Niks bijzonders op zich, ware het niet dat de band een tamelijk imposant podium achter zich aan sleept. Daarvoor heeft U2 negentig trucks in dienst.

U2 The Claw opbouwVoor de bouw van het podium deed U2 een beroep op Stageco uit het Belgische Tildonk, dat al podiums bouwde voor onder meer Oasis, AC/DC, The Rolling Stones en Genesis. Maar dit was het grootste project dat ze ooit op poten zetten. “We werken al jarenlang voor U2”, zegt marketingverantwoordelijke Bo Bettens. “De eerste gesprekken over dit podium gaan terug tot 2006. Er kwamen enorm veel voorbereidingen aan te pas. De echte bouw is pas begonnen rond september van vorig jaar. Het was een magisch moment om na zoveel tijd eindelijk dat podium te zien verrijzen.”

Het nieuwe speeltje van U2 weegt bijna 250 ton. Het is 60 meter breed en 40 meter diep. Opbouwen duurt vijf dagen, afbreken twee. Er reizen in totaal drie verschillende podia de wereld rond. Kwestie van niet te veel tijd te verliezen met het op- en afbouwen. Per set zijn er ongeveer veertig trucks nodig om al het materiaal te vervoeren. Voor het licht- en geluidsmateriaal komen daar nog eens vijftig vrachtwagens bij. “Bij elk van de drie podia zijn een dertigtal personeelsleden van Stageco aanwezig om te helpen met de opbouw”, zegt Bettens. “Maar in totaal zijn per podium ongeveer 250 mensen in de weer om alles in goede banen te leiden.”

Bron: Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer