Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Voith retarder weer bekroond

Ruim 7700 lezers van de vakbladen lastauto omnibus, trans aktuell en Fernfahrer hebben de retarder van Voith Turbo in 2010 opnieuw uitgeroepen tot ‘Best Brand’. De continu-rem is door bestuurders en exploitanten van commerciële voertuigen voor de vierde maal achtereen gekozen tot beste product.

Voith retarderDe lezers hebben gekeken naar merkkwaliteit, merkperceptie en de aantrekkelijkheid van het merk. De retarder van Voith kwam over het geheel genomen opnieuw beter uit de bus dan zijn concurrenten. De overige genomineerden in de vakbladen lastauto omnibus, trans aktuell en Fernfahrer waren ZF, Telma, Kloft, Frenelsa en T.M.M..

Dr. Volker Zimmermann, Executive Vice President van Voith Turbo, is bijzonder trots op deze vierde onderscheiding op rij. “Het bevestigt het vertrouwen van bestuurders en exploitanten van commerciële voertuigen in onze Voith Retarder. De retarder staat voor veiligheid, zuinigheid en rijcomfort”, zei Zimmermann tijdens de uitreiking in Ludwigsburg. “We zijn hard aan het werk om het rijden met een retarder nog zuiniger te maken. Bestuurders hoeven dankzij de retarder minder vaak te remmen of schakelen.” Dit werd bevestigd tijdens vergelijkend onderzoek, waarbij er 36 procent minder schakelbewegingen nodig bleken. Een ander voordeel is dat koude – en dus volledig operationele remmen – veiliger zijn in noodsituaties. Bovendien verhogen retarders de gemiddelde snelheid en verlagen ze het brandstofverbruik.

De Voith Retarder is een slijtvaste continu-rem voor vrachtwagens en bussen. Bij een kilometerstand van 1.500.000 kilometer moeten voertuigen zonder retarder vijfmaal vaker naar de garage om de remvoering te vervangen. Bovendien verlaagt de retarder de uitstoot van remstof met tachtig procent. Sinds 1963 heeft Voith Turbo meer dan 575.000 retarders verkocht.

Enkele jaren geleden nodigde Voith pers en relaties uit op de flanken van de Etna, om daar eigenhandig de Voith retarder aan de tand te voelen. Van dat evenement maakte Voith een prachtige film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer