VIDEO - Zwaartransport legt Westland lam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Zwaartransport legt Westland lam

Het zwaartransport van de drie transformatoren voor het nieuwe 380 kV-station Westerlee is goed verlopen. Van vrijdag 10 juli tot en met zondag 12 juli vond dit bijzondere transport plaats vanaf Hoek van Holland door het Westland naar station Westerlee. Deze twee miljoen kostende operatie, uitgevoerd door Mammoet transport, verliep volgens planning onder grote publieke belangstelling. Naar schatting hebben meer dan tienduizend mensen een deel van het transport bekeken.

Zwaar transport TenneTGedurende de voorbereiding en de uitvoering van het transport waren meer dan 200 personen betrokken. Verder is intensief samengewerkt met betrokken gemeenten en Provincie Zuid-Holland om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Tijdens het megatransport was het noodzakelijk om twee provinciale wegen af te sluiten en om omleidingen in te stellen voor het doorgaand verkeer. Op de afgesloten wegen zijn onder meer acht noodbruggen gebouwd om de loodzware transformatoren van 330 ton te vervoeren. Per noodbrug was ongeveer 16 uur nodig om op en af te bouwen. Ook zijn diverse verkeerslichten en -borden tijdelijk verwijderd. Om zo efficiënt mogelijk te werken, is op meerdere plaatsen tegelijk gewerkt aan het aanpassen van de wegen.

Het hele transport vond plaats onder grote publieke belangstelling. Zowel bij het vertrek uit de haven van Hoek van Holland als het transport in de nachtelijke uren trok veel bekijks. De meeste belangstelling ging uit naar het transportgedeelte in Poeldijk op zaterdagavond, waar het transport rond 23.00 uur de vierde brug passeerde. Hierbij waren onder meer Burgemeester van der Tak (Westland) en operationeel directeur Ben Voorhorst van TenneT aanwezig.

De transformatoren staan op het nieuwe 380kV-station in Westerlee. Dit station wordt in de komende periode afgebouwd en wordt naar verwachting in 2010 in gebruik genomen. Dit station is onderdeel van de totale investeringen van ongeveer 1 miljard euro, die TenneT doet in het hoogspanningsnet in de Randstad. Naast dit station bouwt TenneT in Wateringen en Bleiswijk aan nieuwe stations. In september 2009 vindt een soortgelijk transport voor Bleiswijk plaats vanuit het Groene Hart. In 2010 worden transformatoren voor het station in Wateringen vervoerd. Dit laatste transport gaat deels over dezelfde route als het transport in het Westland.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer